Tavastia, Helsinki 20.-21.5.2009 & Klubi, Turku 22.5.2009

Edellisenä päivänä matkahuollosta hakemani SMG-taustalakana ehti kätevästi juuri kevätkiertueemme viimeisille keikoille – oishan se nyt ollut ihan tyhmää että se olisi ollut alusta asti mukana. Ensin levitin sen Tavastian lattialle ihasteltavaksi, ja sitten valomies Mäksä jo nostikin se takaseinälle – jo olihan se nyt aivan helvetin hieno. Soundcheckissä vedettiin koko helvetin setti alusta loppuun, jotta Vesajoen Timo – illan urkukanttorimme – saisi hieman harjoitusta Hammond-osuuksiinsa.

Ensimmäinen ilta oli Tavastialla juhlallisesti loppuunmyyty, mutta jotenkin siitä jäi vielä sellainen fiilis, että parannettavaa olisi. Alkukeikalla soitosta paistoi joku ihme jännite ja huoli saada jokin äärimmäinen reaktio aikaan. Hyvä keikkahan siitäkin tuli, mutta kakkospäivän keikka oli kaikilta osin vielä paljon parempi, alusta saakka. Ekaa keikkaa kaikki kehui, tokaa keikkaa kaikki kehui niin että siihen uskalsi itsekin yhtyä. Molempien keikkojen huippukohta oli spedeilyencore “Juhannus”, jossa Anssi siirtyi rumpuihin ja Antti kiippareihin.

Turussa piti tehdä nopea musiikkivisiitti kaupungin tuoreeseen Levykauppa Äxään, mutta konsa Pauliinan ääni oli aamulla täysin poissa, jouduttiin se perumaan, ja alettiin pohtia miten illan keikasta Klubilla yleensä selvittäisiin. Periaatteessa Paapu pystyi laulamaan puhekorkeudelta Ukko-Nooan alkuosan, mutta ongelmallisesti useimmat SMG-stemmat menee aika paljon korkeammalta.

Iltamissa Paapu keskittyi normaalia enemmän tamburiinin soittoon ja hymyilyyn, Antin ulistessa Paapun korkeampia stemmoja sankarillisesti. Katastrofi jäi lopulta vain musiikilliseksi, sillä fiilikseltään keikka oli kuitenkin loistava, ei vähiten yleisön riemumielisen vastaanoton takia. Kiitos Turku, kiitos Suomi. Juhannuksena jatkuu. Ja “Juhannus” kuulunee settiin silloinkin. Ai niin, ja Turun reissulla oli muuten opintomatkalla mukana Asa & JätkäJätkistä, Dalindeosta ja Ihmepojasta tuttu multi-instrumentalisti Rasmus Pailos, joka jää Himokselle Asan keikan jälkeen hoitamaan Kössin tonttia. Kössi on näetsen hoitanut kämpän Berliinistä, ja näin ollen ei ehdi Jämsään soittelemaan. Until then!

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja