Virgin Oil Co 30.3.2007

Alkuvuoden pitkä keikkatauko nirhattiin hengiltä keväisenä perjantaina Helsingin Virginissä. Suurien puheiden ja nollan treenaamisen myötä olemme ajatelleet uudelleenrakentaa livekonseptimme vakituisesti akkarimpaan suuntaan, tai niin, ettei keikat erikseen olisi “akustisia” vaan että kokonaisuus nyt vaan olisi uuden materiaalin myötä kevyempi. Antti soitti sutien sijaan ihka oikeasta puusta veistetyillä kapuloilla ja Vierailla kallioilla ja Ylpeä sydän kuultiin taustanauhojen kanssa, mutta muutama vanhempi biisi oli uudelleensovitettu notkeammiksi versioiksi, ja uusi materiaali tietty on edelleen sitä hoikempaa sovituslinjaa.

Steen1:n vaalibileissä Terhin ja minun duona esittämämme Kirsikkapuu sai koko bändin ensiesityksensä, ja mainiosti menikin. Huoli kantrifolk-sekoilun ja nousukännisen yleisön kohtaamisesta oli turha – yleisöresponse oli aivan mahtavaa! Jopa siinä vaiheessa kun vaivalla hankkimani lainabanjo (oma jäi Porvoon studiolle) osoittautui täysin virityskelvottomaksi kesken setin, ja sähläilyni venytti biisin välin niin pitkäksi että spiikkaava Antti olisi ehtinyt lukea yleisölle koko Vanhan Testamentin – Koominen sekoilu tuntui vain tuovan yleisön ja bändin entistä lähemmäs toisiaan. Paapu ja Miikka olivat molemmat tonteilla, ja tämän kokonpanon synergia tuntui niin hyvältä että vaikea kuvitella miksi sitä enää ilman niitä keikkoja tekisi. Miikka sai jopa kaksi kieltä pedal steelistään katki – friikkiä.

Terhi oli hiukan huolissaan vielä tämän rock-keikan ja akustisuuden välimaaston kumpuilusta, mutta yleisfiilis keikan jälkeen oli aivan tajuton. Kiitos Korkalaisen Jaskalle saliäänen hoitamisesta lyhyellä varoitusajalla, kiitos Esalle monitoreista, ja kiitos ennen kaikkea ilmeisesti loppuunmyydylle Virgin Oilille mahtavasta meiningistä – jotenkin surrealistista huomata että tämmöinenkin mökki saatiin täyteen!

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja