Tavastia, Helsinki 30.3.2005

Ja sitten Helsinkiin. kahden väliin jäävän päivän aikana ehdittiin järjestää yhdet treenit Pessin kanssa, jossa iltamien sovitukset hiottiin huippuunsa – samoin saatiin järkättyä illaksi 16-raitanauhoitus (Mauron Maidenista tuttu tyyskän Mika tuli hätiin) sekä kolmen kameran taltiointi (Hei ja kiitos Artsi, Anu ja muut).

Lava oli tuttu timantinmuotoinen lattian etuosassa, sillä erotuksella että pessin kioskille oli rakennettu oma “siipensä” Antin taakse. Testailtiin soittoa ja safkailtiin, sekä skarpattiin talon omat kamerat uuteen kohteeseensa lavan jäädessä jälleen SMG-taustalakanan taakse. Ja sitten lähdettiin käymään kodeissamme, tai ketkä missäkin.

Show aloitettiin muistaakseni noin varttia vaille yksitoista startaten Talvipuutarhalla, johon Pessi oli tehnyt vallan mahtavan kosketinsovituksen. Itse soitin koko iltamat kuunnellen talon PA:ta yleisön kanssa, vaikka korvamonitorointikin oli järkätty. Ja varsin muhkealtahan noi “matot” siinä tilassa kuulosti! Vähän joka biisiä oli sokeroitu ambientsävyisillä huminoilla, glockenspieleillä, hammondeilla, jousilla ja sen sellaisilla. Ainakin “Hölmön rakkauden” AC/DC-henkinen kirkonkellon käyttö introssa varmaan päätyy studioversioonkin… illan erikoisuuksiin kuului nimikirjaimien kantaesittäminen kitaraslovarina – sovitus, joka ehdittiin soundcheckissä käydä kerran läpi, ja joka allekirjoittaneelle muodostui kyllä keikan kohokohdaksi. Kaiken kaikkeaan konsertti oli ns. aivan mahtava, paitsi että Terhi kamppaili kolmekeikkaisen viikonlopun kuluttaman äänensä kanssa sen verran että setistä ja encoreista oli jätettävä pari biisiä pois. Pitkän neuvottelun ja pohtimisen jälkeen palattiin kuitenkin vetämään encoren encorena vielä Kaupunki allapäin. Suurkiitos yleisölle kannustuksesta ja paikallaolosta. Mahtavaa oli!

(Kuuntelen juuri tätä kirjoittaessa Mika Tyyskän demomiksausta illasta- eihän tämä alusta loppuun ole mitään suurinta musiikin juhlaa teknisesti, mutta siellä täällä on ihan hienoja pätkiä! Ainakin kaikki mitä Pessi vetää!)

Thank you, Good night, We love you all!

Seuraavaksi siis Kosovoon ja Makedoniaan sotimaan ja soittelemaan – ja nyt vedetään akustisuudesta traumatisoituneena pelkkää rokkia säröt täpöillä ilman minkäänlaisia hienosteluja. treenit pidettiin jo, antaen Terhille täysi päätäntävalta biisivalikoimaan ja lähinnä nopeuden perusteella se niitä nimiä ehdotteli…

Tavastia, Helsinki 30.3.2005

Kuvat: Jarkko Ruotsalainen (kiitos!)

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja