Seurahuone, Kotka 1.10.2004

Kotka here we came!

Xboxissa oli nyt nimensä mukaan XBox monitoreineen kytketty, kappas tuota. Kamat raijattiin Kaken, Kössin ja Tepan kanssa sisään ja ajettiin lauttasatamaan, josta napattiin kyytiin Jukka, joka oli tulossa Eestistä huorista – ei vaan, se oli ollut missikisoja äänittämässä laivalla – ja Antti muuten vaan. Kotkaanhan on Helsingistä vain sata metriä, joten matkan aikana ei ehtinyt tpahtua mitään merkittävää. Minä yritin epätoivoisesti saada otetta James Bond -pelistä, ja Kössin kanssa mällättiin Driv3rissa autoja oikein iloksi saakka. Simpsons-peli oli sen vähän perusteella mitä jaksettiin ihan hanurista. Jäi vähän ikävä Parappa the Rapperia mutta minkäs teet.

Eaglessa odotti sama kompleksi kuin ekan levyn rundilla, mutta tällä kertaa esiinnyttiin alakerrassa. Siitä vaan checki läpi, grillipihvit kitusiin Fransmannin puolella ja huoneisiin venailemaan. Katsottiin Közbän kanssa taas Suomen tamperelaisinta tv-visaa “Missä vika?”, joka on tavallaan melkein kuin katsoisi maalin kuivumista, paitsi ei ihan niin vauhdikasta ja kivaa. Siinä kahdenkymmenenkolmen kieppeessä ängimme bäkkärille juomaan erikoisoluita ja -siidereitä (eläköön Kotka!).

Perus-bailandos-yökerhohan tämä oli, siis ihan sitä Dirlandaa-Movetron -tasoa, ja showtimen ollessa 23.45, tiesi jo etukäteen että hiukkasen vaikeaa voi tulla. Eikä se nyt maailman paras keikka ollutkaan, reilusti paskin näistä akkarivedoista, mutta noin yleensä hyvää keskitasoa – “hopeinen lenkki kultaisessa ketjussa”, niinkuin Anssi asian ällöttävästi ilmaisi. Muutama biisi toimi kuin tauti, mutta muutamassa kohdassa taas olimme jotenkin unessa tai svengi oli hiukkasen repivää, niinkuin Nykänen asian ilmaisi. Antillahan on tämän kiertueen aikana huikean korkealle noussut rima stand up-komiikkona, ja jotenkin tänään se jäi ylittämättä. Syytetään nyt vaikka rutiinia, olisi pitänyt ujuttaa jotain treenaamatonta jännää setin sekään niin olisi pysynyt homma “reunalla”. Mutta paskat siitä, hauskaa oli, Kotka on kingi ja yleisö tykkäsi. Keikan jälkeen juhlittiinkin sitten kerralla koko loppuvuoden edestä, kun tässä vähän tauolle jäädään.

Paluumatkalla katsottiin “Eläkeläiset – sekoilun ytimessä/The Core of Secolation” -DVD:tä, ja todettiin tyytyväisenä omien elämäntapojemme olevan vielä ihan terveellä pohjalla.

Post Scriptum: Nämä keikat ovat olleet niin perkeleen hauskoja ja saaneet niin oivan vastaanoton, että suunnittelemme jo pyörtävämme päätöksen ensi kevään keikkatauosta. Ainakin Ouluun, Rovaniemelle ja Turkuun olisi kiva päästä sompailemaan tällä otteella, ja Tavastiaakin varten on jo pientä erikoissuunnitelmaa kyhääntymässä. Nyt joka tapauksessa hyvästi vähäksi aikaa, pidetään tässä pientä luovaa taukoa ja sävellellään lisää evergreenejä.

Setti

1. Säälittävä syksy 2. 100 km Ouluun 3. Tiistai 4. Onnellinen nainen 5. Rannalta toiselle 6. Talvipuutarhaan 7. Hölmö rakkaus 8. Minne katosi päivät 9. Juokseva mies 10. Vierailla kallioilla 11.Ei mun oo hyvä olla yksin 12. Kaupunki allapäin 13. Kun kuolen 14. Tällaisena kesäyönä... e. Mitä hyödyttää e. Letitä tukkani e. Jos osaisin

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja