Tapiola garden, Espoo 27.4.2004

Keskelle festarikesää oli yhtäkkiä buukattu keikka Garden City Espoon ytimeen, tienvarsimotellilta näyttävän Sokos-hotellin yökerhoon, jonka nimi Tapiola Garden kertoo omaa korutonta kieltään Espoon yöelämän dekadenttiudesta ja paheellisuudesta. Hotelli ja koko lattialämmitetty Espoo vaikutti melkoisen autiolta, mutta eikun kamat pystyyn ja henkilökuntapastat naamaan. Sitten alkoi venailu. Terhi otti paljon hienoja kuvia uudella digikamerallaan, Antti ja minä mentiin pimeään aamiaissalonkiin soittelemaan pianoa ja hiomaan yhden uuden biisin c-osaa (työnimi Hölmö rakkaus), Kössi lähti ja minä perässä istumaan lähitienoilla olevan tekoaltaan penkeille ihastelemaan DDR:läistä kaupunkisuunnittelua.

Keikka alkoi siinä puolen yön jälkeen, eikä tainnut olla mikään tajuntaa räjäyttävin kokemus. Kaikilla oli kova hiki ja hyvä meininki, tosin TÄYSIN ennenkuulumaton ja pitkää jälkipolemiikkia synnyttänyt välikohtauskin sattui: Antti jätti kylmästi mitenkään noteeraamatta Vastusta mua -kappaleessa oman erinomaisuutensa. Ei puisevaa yleisönhuudatusta, ei Joelin haukkumista, ei sitten mitään! Rannalta toiselle taisi kärsiä kielen poikettua Pohjois-Euroopan paskimmasta varaskebasta, joka mulla oli käytössä – omani, Pohjois-Euroopan toiseksi paskin unohtui kämpälle. Kaikesta hiestä ja kielenkatkomisesta huolimatta yhtye taisi olla kesän jäljiltä festareita varten kalibroitu. Ja Antti taisi vinkata deejiille pelin poikki ekan enkoren jälkeen, vaikka kyllä fiiliksiä olisi ollut enempäänkin.

Ja sitten Manalaan ja yöksi kotiin.

Setti

1. 100 km Ouluun 2. Letitä tukkani 3. Ei mun oo hyvä olla yksin 4. Kaikkeen kyllästyy 5. Nimikirjaimet 6. Rannalta toiselle 7. Vastusta mua 8. Säälittävä syksy 9. Elena 10. Tällaisena kesäyönä 11. Kun tuuli oli viilee 12. Minne katosi päivät ... e. Huomisen sää

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja