Rotuaaripiknik, Oulu 17.7.2004

Ouluun on tunnetusti enemmänkin matkaa kuin se sata kilsaa, joten tien päälle lähdettiin vaaarhain aamulla. Antti otti läppärinsä kera mukaan uuden midikeyboardinsa, ja matka kului sen ja Kuka minä olen? -leikin parissa. Siinä kukin vuorollaan miettii jonkun kaikkien tunteman julkisuudenhenkilön, fiktiivisen hahmon tai tuttavan ja muut kysyvät vuorollaan kysymyksen, johon tämä yksi skitsofreenikko voi sitten vastata kyllä tai ei. Kunnes joku arvaa kenestä maailman ihmisestä on kyse. Terhi oli Jenni Ahola, Kössi Henry Miller, minä Paul Hogan ja keskustietokone HAL Avaruusseikkailu 2001 -elokuvasta. Antti oli Tommi (Saarikivi, joka lähti mukaan bailaamaan) ja Tommi heittäytyi Leia Organaksi.

Pian kuitenkin panoksia nostettiin, ja siirryttiin käsitteiden maailmaan. Eli Mikä minä olen? -peliin, jossa Kössi oli Käsite, Terhi Luovuus, minä Zeitgeist, ja Antti halusi luonnollisesti Hetki Jolloin Tuuli Uinahtaa. Siinä menikin tovi ennen kuin nämä saatiin kyseltyä läpi: “Oletko yläkäsite, joka sisältää joukon alakäsitteitä?”, “Oletko sama eripuolilla maapalloa, eri kulttuuripiireissä?”, “Oletko aikaan sidottu?”, “Olisiko sinua olemassa ilman sivilisaatiota?”, “Mielletäänkö sinut yleisesti positiivena?” jne. Seuraavaksi päästiin asian ytimeen, jolloin luovuttiin kaikista peliä määrittävistä rajoitteista: Tommi Levyn Ensimmäinen Kappale, Terhi oli Narikkalappu (osoittautui uskomattoman vaikeaksi!) jne.

Oulussa oli kylmää muttei sentään satanut. Soundcheckissä (jossa myös vedettiin kesän toistaiseksi kamalin koff-rock) huomattiin toisen kitarani kadonneen, mutta paikalle kaahanneen Egotripin Knipiltä irtosi iltamiin varaskeba. Hotelli oli se Rotuaariaukion vieressä oleva, joten sinne vain odottelemaan keikan alkua. Joka meni vallan mainiosti. Illan parasta antia oli varmasti Spinal Tapin perinteitä kunnioittava kaatumiseni MKP:ssä. Karsee hiki tuli säästä huolimatta. Fittii settii, thänks täysii.

Tommi ja Antti lähti kuvaamaan jonnekin skeittirampille Tommin pätoivosia trikkiyrityksiä; minä, Anssi ja Kösbä katsottiin Green Cardia huoneessa, sitten vähän vilasemassa Neljää Ruusua ennen kuin lähdettiin Nelivetoseen. Kovin myöhään ei viitsitty olla liikenteessä, sillä Joensuuhun lähdettiin taas jumalattoman aikaiseen ajankohtaan.

Setti

1. 100 km Ouluun 2. Letitä tukkani 3. Ei mun oo hyvä olla yksin 4. Kaikkeen kyllästyy 5. Vastusta mua 6. Säälittävä syksy 7. Elena 8. Tällaisena kesäyönä 9. Kun tuuli oli viilee 10. Minne katosi päivät ... e. Huomisen sää

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja