Lutakko, Jyväskylä 24.4.2004

Kohti Jyskylää! Mutta ei ennen aamiaista, jolla törmättiin kärpäspaperin lailla seuraan tarttuvaan, aamukänneissä kälättävään tiekkömitä-mieheen, joka sanoi joka lauseen välissä “tiekkömitä” ja piti juuri sen pituisen tauon että väliin ehti sanoa täsmälleen “no?” tai “en” ennen puhetulvan jatkumista. Antin se terävästi huomasi Ultra Bran laulajaksi ja minulta uteli että tiekkömitä ( ) että mietin että onko kiusallista kun faija sekstaa valkokankaalla kun sehän oli siinä Käpy selän alla -leffassa – Ja tiekkömitä ( ) musta olis ainakin hassua jos mun faija olisi, mutta se onkin kyllä kuollu. Jne ikuisesti. Tämän jälkeen koko päivä ja seuraava kaikki aloittivat kaikki lauseensa tiekkömitä-hokemalla, tai hokivat sitä vaikkei olisi sanottavaakaan.

Roista tulee about kuusisataa kilsaa Jyskylään, notta taas meni leffaa. Ensin nukuttiin Magnolian läpi (hyvä mutta nähty ja väsytti), sitten katsottiinkin vähän keskittyneemmin Roberto Benigni -elokuva Kaunis elämä, joka oli kyllä loisteliaan maineensa veroinen. Antti teki myös ensimmäisen elokuvansa G4-läppärillään ja digikamerallaan. Se oli aika sellainen road movie -henkinen, mutta meistä ainakin tosi liikuttava. Bussissa kuvatun liikkuvan kuvan lisäksi siinä oli stillejä joissa me poseerataan “OULU 100 SIMO 18”-kyltin edessä.

Lutakossa Antti kaivoi kamojen pystytyksen lomassa ja kuvasi jo toista elokuvaansa. Checki saatiin hyvissä ajoin valmiiksi että ehdittiin luovuttaa lava lämppärinä toimineelle Stellalle (hei Stella! Kiitos Stella!) ja päästiin mainion paistiaiheisen artistisafkan kimppuun. Hotellilla katsoin Kössin kanssa väkisin telkkaria – tarjonta oli kirjavaa paskaa pantomiimitanssin ja Unelmien poikamiestytön välillä, kunnes ruutuun lävähti normaaliakin parempi Ripley’s Believe It Or Not! Tässä jaksossa tavattiin mies, jolla ei ollut naamaa, koska lihansyöjäsienikasvin leviämisen estämiseksi sen silmät, nenä ja poskiontelot oli koverrettu pois leikkauksessa! Tavattiin myös mies, joka nappasi 160 km/h lentävän jousipyssyn nuolen ilmasta sokkona – äänen perusteella! Kätevää! Ninjaa! Jediä! Pääsimme myös seuraamaan jokakeväistä bikinislalomtapahtumaa! Sitten oli pakko nukkua tunti, ennenkuin kokoonnuimme Antin ja Nykäsen huoneeseen “Lutakko, Rock City!” -elokuvan ensi-iltaan. Antti oli selvästi kehittynyt tarinankuljettajana! Musiikki ja leikkaus löivät kättä raikkaan leikkisällä tavalla!

Stellapa se siellä lopetteli settiään kun Lutakkoon taas päästiin.Sitten vaihto ja lauteille siinä 23.30. Keikka oli ehkä hieman ylienerginenkin – sovittiin taas ykskantaan että keikka vedetään natsipilluna, ja lisäksi päästiin konsensukseen siitä että heti lavalle astuessa laitetaan päälle maksimaalinen rähinä. Nykänen vähän torui ylisoittamisesta jälkeenpäin, mutta kaikki bändin jäsenet olivat erittäin tyytyväisiä mylläkkään ja törmäilyyn. Antin spiikkailu meni jo aika avantgardistiseksi sekoiluksi ja hyvä niin. Paikallisten vihjeitä noudattaen karautimme roudauksen jälkeen (thanks for the help Craig!) bussilla Freetimeen jossa oli kieltämättä ihan täydellinen meininki (this is how we party harty, Craig!). Hieman rähjäisen diskon lattialla tanssittiin Maidenin Trooperia ja Metallican Master of Puppetsia! You are insane people!

Seuraavana päivänä matkalla Helsinkiin ei muistaakseni juuri leffoja katseltu, puolikasta Nikitaa lukuunottamatta. Bussin sängyistä kömpi bensa-asemille vastakuoriutuneiden tipujen näköisiä, takkutukkaisia, säälittävän söpöjä sirrisilmiä. Tallinna: lock up your daughters and keep your dogs on a leash, we’re coming to town!

Setti

1. 100 km Ouluun 2. Letitä tukkani 3. Huomisen sää 4. Onnellinen nainen 5. Ei mun oo hyvä olla yksin 6. Kaikkeen kyllästyy 7. Nimikirjaimet 8. Juokseva mies 9. Säälittävä syksy 10. Elena 11. Vastusta mua 12. Tällaisena kesäyönä 13. Kun tuuli oli viilee ... e. Helsinkiin e. Minne katosi päivät ... e. Onnelliset kohtaa

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja