Kuopion tori 25.8.2003

Miedonmakuisen aamiaisen jälkeen otimme suunnan kohti Kuopiota, festarikesän viimeistä etappia. Keikkapaikka olisi Kuopion Tori (vai olisko se kuitenkin Kuopiontori?), mutta ensin rantauduimme kaupungin laitamilla sijaitsevaan Scandiciin, johon Tepa jäikin goisimaan muiden lähtiessä tilataksilla kikkailemaan keskustaan. Kävin aluksi Kososen ja Anssin kanssa Viiking-musaliikkeessä, jossa päädyin testailemaan hevilikkejä tulipunaisella, teräväkärkisellä Charvel CXM-DLX -heviskeballa (edukkaat 250 dollaria). Hyötyvartti! Jukka olisi halunnut parturiin, Antti farkkurotsin ja kaikki syödä jossain kivassa mestassa, mutta Kuopion kanssa ei päästy yhteisymmärrykseen oikein mistään, ja lopulta päädyttiin Kotipizza-nimiseen etnoravintolaan ennen luimua vetäytymistä takaisin hotellille. Sitten nopeat tirsat, viideltä saunaan ja kuudelta takaisin torille, jossa TikTakin jälkeiset Tulenkantajat olivat jo lavalla.

Syy aikaiseen paikalle tuloon oli siinä, että Antti lainasi kannujaan seuraavana vuorossa oleelle Labille, jonka Jukka myös oli lupautunut miksaamaan. Ilma oli tavallaan helvetin hyvä, mutta sitten välillä aina rupesi satamaan, vaan eipä tämä pahasti yleisöä haitannut, ainakaan Duudsonfaneja, jotka huusivat bäkkärin laitaan parkkeeratun bussin ulkopuolella tuntikausia Jukkaa ja Jarppia – jotka siis kävivät bändien välissä lavalla iloisesti niittailemassa toistensa hanureita. Ja kyllä tällaset vähän vähemmän glamoröösit pikkustaratkin sai jakaa niitä nimmareita niin paljon kun vaan jaksoi.

Keikka alkoi 21.30,lämmin elokuinen ilta oli pimentynyt optimaalisella tavalla ja keikka oli kaikkien meidän mielestä ihan hillittömän hyvä. Vähän tuli sitä sadekuuroa taas, mutta eihän se ketään näköjään pahemmin siepannut kun tori pysyi täynnänsä väkeä – ja Terhi meni vielä solidaarisuudesta lavan suojaamattomaan etuosaan laulamaan. Kiitos riehakkaalle yleisölle ja koko vitun Kuopiolle mahtavasta kesänpäätöksestä. Vedon jälkeen jaettiin taas nimmareita hämmentävän kauan, raijattiin backline bussiin ja ampaistiin yökerhoon nimeltänsä Henkka (Henry’s?), jossa tutustuin moniin minulle uusiin drinkkeihin kuten Blue Hakuna Matata ja Puten Hetelmäinen.

Aamiainen vedettiin kirpeässä aamuauringossa Scandicin lasiseinäisessä ruokasalissa, jonka jälkeen lähdettiin viimoista kertaa kohti stadia. Antti, Terhi, Anssi, Joel, Kössi, Kosonen, Nykänen, Kake ja Syke kiittävät muuta Suomea hienosta kesästä. We’ll be back.

Setti

Letitä tukkani/Tällaisena kesäyönä/100 km Ouluun/Ei mun oo hyvä olla yksin/Luoksesi/Nimikirjaimet/Kaupunki allapäin/Elena/Vastusta mua/Minne katosi päivät/Kun tuuli oli viilee e. Onnelliset kohtaa e. Jos osaisin

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja