Rubin, Kouvola 11.10.2002

Kososen joku Kouvolassa pari vuotta opiskellut frendi oli sanonut, että jossain toisaalla kaupungissa oli isot opiskelijabileet samana iltana ja Rubiini on jok.tap. kaupungin paskin menomesta, mutta eipä se nyt sen kummemmalta näyttänyt kuin moni muukaan. Paitsi että hälyttävän isolta kaupungin kokoon nähden, ja sijainti omituista kyllä jonkun ostarin alakerrassa. Lyhyen soundcheckin jälkeen syömään Fransmanni-stailin raflapihvejä, ja sitten nopeasti saunaan, että ehtii katsomaan Popstarsia. Paitsi että saunaosastolla olikin telkkari, joten kiirettä ei tullutkaan. Sen jälkeen minä, Tommi ja Antti mentiin hotellihuoneeseen pelaamaan Heikoin lenkki -peliä (tosin keskarilla eikä terävillä), jossa pitää vetää joka kerralla pitkä huikka Kirsi Salon sanoessa sillä tietyllä äänensävyllä “heikoin lenkki”.

Bäkkärinä toimi hieman normaalia tilavampi miestenvessa, ja mestoille pääsi epämääräisen liukuporras-aulan kautta, jossa istuskellessa oikein romantisoitiin Antin kanssa kuinka hauskaa tällanen kuitenkin aika ruohonjuuritason bänditouhu oikein on (Okei, listaykkösenä debytoinut levy ei tietenkään anna mitään ruohonjuuriviboja, mutta ostarin vessa takahuoneena ja täysi epävarmuus yleisön paikallesaapumisesta kyllä). Keikka aloitettiin puolilta öin, eikä se runsaat sata maksanutta tonnin mestassa kyllä paljolta näyttänyt. Mutta ne pysyi kyydissä ja diggasi ja halusi lisää. Eli loppupeleissä keikka oli hieno kokemus, varsinkin Jos osaisin encorena veti hymyn huuleen, ja muutenkin soitto oli rentoa ja hauskaa. Ja jälkeenpäin tuli riittävä määrä selkääntaputusta ja kehua hyvän mielen takeeksi.

Hotellissa mainostetun Otsonpäivän kunniaksi hotellibileet voideltiin lähinnä Otsoviinalla. Ensi torstaina lähdetäänkin sitten Ouluun, mitä innolla odotan: vaikkei Nelivetosessa olla ikinä soitettukkaan niin hauskaa siellä on aina keikan jälkeen ollut käydä. See you on the road!

Setti

1. Ei mulle riitä 2. Sä 3. "Lettibiisi" 4. Ei mun oo hyvä olla yksin 5. Tällaisena kesäyönä 6. Mitä hyödyttää 7. Kaupunki allapäin 8. Luoksesi 9. Vastusta mua 10. Minne katosi päivät 11. Kun tuuli oli viilee - e1. Jos osaisin

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja