Juttutupa/Pumppuklubi, Helsinki 19.6.2002

Jepa. Edellisenä päivänä eli tiistaina ehdittiin mennä kämpälle katsomaan että miltä ne biisit muka sitten akustisena oikein kuullostaa. Keskiviikkona vietiin massiivinen backline-kalustomme (2Xkitara, yksi vahvistin, conga, tamburiini ja basso) paikalle siinä viiden aikaan ja katottiin että niistä noin suurinpiirtein tulee jotain ääntä. Kovin perinpohjaista soundcheckiä ei viittitty kun niitä asiakkaita siinä pöydissä koko ajan notkui.

Meitä ennen soitteli Betonihank (BetoniHank?) -niminen yhtye, jolla oli ihan täysi kalusto mukana. Paikalla oli täysi tupa ja ulos oli kertynyt pitkä jono, mutta se lienee enemmän keskiviikon Pumppuklubien suosion ja ilmaisen sisäänpääsyn ansiota, kuin mitään mistä bändin puolesta kannattaisi hirveästi liputtaa. Olihan siinä aluksi hieman orpo olo käkkiä baarijakkaralla jalkojen heiluessa ilmassa, ja Terhikin sanoi olleensa ennen keikkaa ja keikan alussa studiksessa, koska noin lähellä yleisöä se ei ollut laulanut varmaan kuuteen vuoteen. Ensi-iltansa sai jopa kolme uutta kappaletta: Onnelliset kohtaa, Mitä hyödyttää ja Kaupunki allapäin. En ole yhtään varma että mikään näistä meni niin superhyvin, mutta noin yleensä pitää vähän rintaa röyhistellä (kun jälkeenpäin tultiin monelta taholta niin sanomaan) että biisit kantoivat akustisina versioina tosi hyvin. “Hakusanalla Zorro” uudelleensovitettu Vuoksesi oli erityisen hauska Antin spontaaneine Olé!-huutoineen ja Mikon pseudoflamencosooloineen.

Eli hauskaa oli, ja jäi sellainen kutina, että tällaisia akustisia keikkoja voisi joskus tehdä lisääkin.

Setti

1. Tästä eteenpäin 2. Minne katosi päivät 3. Ei mulle riitä 4. Onnelliset kohtaa 5. Tällaisena kesäyönä 6. Kaupunki allapäin 7. Ei mun oo hyvä olla yksin 8. Kun tuuli oli viilee 9. Mitä hyödyttää 10. Vastusta mua 11. Vuoksesi e1. Kun puut tekee seittiä e2. Jos osaisin

Keikat

22.06. Valtteri Festival, Tampere
27.06. Tavastia, Helsinki
28.06. Haapavesi Folk, Haapavesi
29.06. Provinssi, Seinäjoki
05.07. Jyväskylän Kesä, Jyväskylä
07.07. Ruisrock, Turku
27.07. Qstock, Oulu
28.07. Vaasa Festival, Vaasa
28.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
04.08. TBA
17.08. TBA
 


Kaikki keikat ›

Uutiset

Keikkapäiväkirja